Kamerstuk 36410-IX-41

Overzicht fiscale wetten die in werking treden bij Koninklijk Besluit

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 16 februari 2024
Indiener(s): Aukje de Vries (staatssecretaris financiën) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-IX-41.html
ID: 36410-IX-41

Nr. 41 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 februari 2024

Op 2 februari 2021 heeft mijn ambtsvoorganger antwoorden gegeven op Kamervragen van de leden Omtzigt en Leijten over wetten of delen van wetten die wel door het parlement zijn aangenomen maar nooit in de werking zijn getreden, omdat inwerkingtreding op enig moment bij koninklijk besluit (KB) geschiedt.1 Bij de beantwoording is een overzicht opgenomen van de wetten of wetsartikelen die op dat moment nog bij KB in werking dienen te treden. Daarbij is toegezegd dat dit onderwerp onderdeel zal uitmaken van de jaarverslagen van het Ministerie van Financiën.

Bij een recente inventarisatie van wetten of wetsartikelen die bij KB in werking treden, is gebleken dat aan bovenstaande toezegging niet is voldaan. Wij wensen graag uw Kamer met deze brief alsnog het beloofde inzicht te bieden. In het bijgevoegde overzicht is opgenomen wat de aard van de wetten of wetsartikelen is, waarom voor inwerkingtreding bij KB is gekozen en wat de beoogde termijn is waarop deze inwerking zullen treden en/of waar dit van afhankelijk is.

Bij volgende Fiscale beleids- en uitvoeringsagenda’s zullen wij dit overzicht wederom actualiseren. De volgende Fiscale beleids- en uitvoeringsagenda verwachten wij in mei met uw Kamer te delen na afronding van de voorjaarsbesluitvorming.

De Staatssecretaris van Financiën, M.L.A. van Rij

De Staatssecretaris van Financiën, A. de Vries