Kamerstuk 36410-A-45

Reactie op verzoek commissie over het verzoek van de werkgroep ‘Pien van de Avieftien, ViA15 sociaal’ over initiatief ‘Via15…sociaal’

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het Mobiliteitsfonds voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 29 januari 2024
Indiener(s): Mark Harbers (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-A-45.html
ID: 36410-A-45

Nr. 45 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 januari 2024

In een brief van 9 januari verzoekt de vaste commissie voor Infrastructuur & Waterstaat mij te reageren op het verzoek van de werkgroep «Pien van de Avieftien, ViA15 sociaal» over initiatief «Via15 ...sociaal».

De uitgebreide brief van de werkgroep Pien van de Avieftien i.o. vraagt om een zorgvuldige bestudering en beantwoording. Rijkswaterstaat pakt, als uitvoerende organisatie voor het project ViA15, de beantwoording van de brief op en voert de inhoudelijke regie in dit proces namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Na een zorgvuldige voorbereiding met de woordvoerder namens de initiatiefnemers, volgt op korte termijn een bezoek van Rijkswaterstaat aan het projectgebied. Vanwege de in de brief vermelde raakvlakken met participatie zal directie Participatie van het Ministerie van IenW ook bij dit gesprek aanschuiven.

De uitkomsten van het gesprek met de werkgroep worden betrokken in de beantwoording van de brief. De brief wordt afgestemd met de betrokken bestuurlijke partners zoals de grondgebied gemeenten en de provincie Gelderland.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers