Kamerstuk 36200-XVII-63

Appreciatie van het amendement van het lid Van der Lee c.s. over het maximeren van de bijdrage aan eerstejaarsopvang uit het OS-budget en het compenseren van het exces ten behoeve van voedselzekerheid (Kamerstuk 36350-XVII-5)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 6 juli 2023
Indiener(s): Liesje Schreinemacher (minister zonder portefeuille buitenlandse zaken) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-XVII-63.html
ID: 36200-XVII-63

Nr. 63 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 juli 2023

Bij de eerste termijn van de plenaire behandeling van de eerste suppletoire begroting voor (Handelingen II 2022, nr. 102, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2023) vroeg de heer Van der Lee mij om een schriftelijke appreciatie van zijn amendement (Kamerstuk 36 350 XVII, nr. 5). Met deze brief stuur ik u mijn appreciatie van dit amendement.

Ik onderschrijf natuurlijk het belang van de Nederlandse inzet op voedselzekerheid en ik ben blij dat de indieners van het amendement hier achter staan. Dit is echter een amendement zonder dekking. Daarom moet ik het amendement ontraden. De indieners noemen ook een plafond voor de uitgaven aan eerstejaars asielopvang die uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking betaald mogen worden. In het debat ben ik al ingegaan op de asielsystematiek en gaf ik aan dat het kabinet zich hieraan heeft gecommitteerd bij het coalitieakkoord.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.N.A.J. Schreinemacher