Kamerstuk 36200-XIV-93

Amendement van de leden Thijssen en Bromet over deelname aan het landbouwakkoord

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 8 december 2022
Indiener(s): Joris Thijssen (PvdA), Laura Bromet (GL)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-XIV-93.html
ID: 36200-XIV-93

26,0 %
74,0 %

PvdD

FVD

Fractie Den Haan

Omtzigt

SP

Volt

CDA

Groep Van Haga

D66

GL

PvdA

PVV

SGP

JA21

BBB

DENK

CU

BIJ1

VVD


Nr. 93 AMENDEMENT VAN DE LEDEN THIJSSEN EN BROMET

Ontvangen 8 december 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 21 Land- en tuinbouw worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 400 (x € 1.000).

II

In artikel 22 Natuur, visserij en gebiedsgericht werken worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 400 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement haalt 400 duizend euro uit het onder artikel 22 begrote budget voor de Regieorganisatie Transitie Landelijk Gebied (zie nota van wijziging, Kamerstuk 36 200 XIV, nr. 11) en stelt deze beschikbaar als tegemoetkoming voor deelnemers aan de tafels van het landbouwakkoord, voor wie het anders onmogelijk is om deel te nemen, zodat ook deze partijen volwaardig kunnen deelnemen aan de gesprekken.

Voor een evenwichtig landbouwakkoord is het van belang dat een diverse groep partijen kan deelnemen aan de tafels van het landbouwakkoord, inclusief partijen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze hier voldoende personeel en middelen voor kunnen vrijmaken. Denk daarbij aan belangenorganisaties voor biologische, circulaire en natuur-inclusieve boeren, consumentenorganisaties en milieuorganisaties. De gelden zijn bedoeld om deze organisaties in staat te stellen om personeel vrij te maken en om kennis en onderzoek in te kopen.

Thijssen Bromet