Kamerstuk 36200-VII-56

Amendement van het lid Van der Plas over een verhoging van de middelen tegen ondermijning

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 9 november 2022
Indiener(s): Caroline van der Plas (BBB)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-VII-56.html
ID: 36200-VII-56

32,0 %
68,0 %

Omtzigt

JA21

BIJ1

DENK

PVV

SGP

PvdD

D66

GL

Fractie Den Haan

SP

CDA

PvdA

BBB

Volt

VVD

FVD

CU

Groep Van Haga


Nr. 56 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER PLAS

Ontvangen 9 november 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 1 Openbaar bestuur en democratie van de departementale begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 10.000 (x € 1.000).

Toelichting

Indiener maakt zich grote zorgen over de toenemende invloed van georganiseerde misdaad en ondermijning op het platteland. De middelen die in de begroting voor 2023 zijn gereserveerd voor de verbetering van bestuurlijke weerbaarheid tegen georganiseerde criminaliteit zijn daarvoor een nuttige onderneming, maar zorgen na spreiding over de gemeenten dat de druppel op de gloeiende plaat wel heel klein blijft (zeker bij kleinere gemeenten). Daarom stelt indiener voor dit budget voor 2023 met € 10 miljoen te verhogen, bedoeld ter versterking van het programma Weerbaar bestuur, zodat ons lokale bestuur beter bestand wordt tegen de invloed van ondermijning. Dekking voor dit amendement wordt gevonden middels het amendement Van der Plas op de begroting van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (36 200 VI) waarmee de middelen die zijn gereserveerd voor de modernisering van het Wetboek van Strafvordering worden verlaagd.

Van der Plas