Kamerstuk 36200-VI-123

Reactie op verzoek commissie over de beslisnota’s met betrekking tot de verstrekking van het archief van de Commissie Dossier J.A. Poch

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 30 januari 2023
Indiener(s): Dilan Yeşilgöz-Zegerius (minister justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-VI-123.html
ID: 36200-VI-123

Nr. 123 BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 30 januari 2023

Gelet op het verzoek van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid om de beslisnota’s te mogen ontvangen met betrekking tot de verstrekking van het archief van de Commissie Dossier J.A. Poch aan uw Kamer, zoals besproken in de procedurevergadering van 12 oktober 2022 en herhaald op 7 december 2022 en 25 januari 2023, wil ik u als volgt berichten.

Ik realiseer mij dat uw Kamer al reeds enige tijd wacht op nadere informatie over dit dossier. Ik wens te benadrukken dat ik welwillend tegenover uw verzoek sta. Op dit moment ben ik bezig te kijken naar de wijze waarop uitvoering kan worden gegeven aan dit verzoek, waarbij ik rekening moet houden met de mogelijke verstrekkende gevolgen voor meerdere betrokkenen. Dat kost enige tijd, aangezien ik hierbij de nodige zorgvuldigheid in acht moet nemen. Ik verwacht u binnen afzienbare tijd nader te kunnen informeren.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius