Gepubliceerd: 9 februari 2022
Indiener(s): Raymond de Roon (PVV)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35996-3.html
ID: 35996-3

Nr. 3 VERSLAG HOUDENDE EEN VRAAG EN EEN ANTWOORD

Vastgesteld 9 februari 2022

De vaste commissie voor Defensie, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een vraag met het daarop gegeven antwoord.

De vraag is op 19 januari 2022 voorgelegd aan de Minister van Defensie. Bij brief van 7 februari 2022 is ze door de Minister van Defensie beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De fungerend voorzitter van de commissie, De Roon

De adjunct-griffier van de commissie, Mittendorff

Vraag 1

Kunt u toelichten waar de resterende € 96 miljoen aan verplichten voor aangegaan is?

Antwoord 1

In de Wijziging begrotingsstaat Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2021 (Incidentele suppletoire begroting) (Kamerstuk 35 925 X, nr. 1) wordt een verwachte overschrijding van de verplichtingen met € 40 miljoen gemeld, er is dus geen sprake van € 96 miljoen aan resterende aangegane verplichtingen. Dit komt doordat inkooptrajecten sneller zijn afgerond dan verwacht en doordat meer verplichtingen dan verwacht zijn aangegaan voor pensioenen en uitkeringen, externe inhuurcontracten en opleidingen. In de Slotwet wordt u geïnformeerd over de uiteindelijke definitieve realisatie van de verplichtingen en daarbij zullen we ook een nadere inhoudelijke toelichting geven.