Gepubliceerd: 25 januari 2023
Indiener(s): Maarten van Ooijen (staatssecretaris volksgezondheid, welzijn en sport) (CU)
Onderwerpen: jongeren zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35942-8.html
ID: 35942-8
Origineel: 35942-2

Nr. 8 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 25 januari 2023

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I, onderdeel N, wordt in het voorgestelde artikel 6.7.2, tweede lid, aan het slot toegevoegd: «, tenzij het informatie betreft voor de gecertificeerde instelling die noodzakelijk is voor de uitvoering van de ondertoezichtstelling».

B

Artikel III, onderdeel a, wordt als volgt gewijzigd:

1. In subonderdeel 1 wordt «onderdeel C» vervangen door «onderdeel B».

2. In subonderdeel 2 wordt «Onderdeel E» vervangen door «Onderdeel D» en wordt onder b, in het voorgestelde zesde lid onder verlettering van onderdeel d tot onderdeel e een onderdeel ingevoegd, luidende:

d. beperken van de bewegingsvrijheid;

Toelichting

Met deze nota van wijziging worden in het wetsvoorstel tot wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp) een omissie en twee wetstechnische verbeteringen doorgevoerd. In het voorgestelde artikel 6.7.2, tweede lid, van het wetsvoorstel was abusievelijk achterwege gelaten dat de gecertificeerde instelling de informatie die noodzakelijk is voor de uitvoering van de ondertoezichtstelling altijd moet ontvangen. In de samenloopbepaling in artikel III werd in de subonderdelen 1 en 2 van onderdeel a verwezen naar de onderdelen C en E terwijl dit de onderdelen B en D hadden moeten zijn.

Daarnaast is met de eerste nota van wijziging het beperken van de bewegingsvrijheid toegevoegd aan de opsomming van vrijheidsbeperkende maatregelen in het voorgestelde artikel 6.4.1 van de Jeugdwet. Dit was echter abusievelijk niet verwerkt in de samenloopbepaling.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M. van Ooijen