Kamerstuk 35942-36

Gewijzigd amendement van het lid Westerveld c.s. ter vervanging van nr. 32 over het kunnen stellen van regels over een eigen kamer

Dossier: Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp)

Gepubliceerd: 13 februari 2023
Indiener(s): Peter Kwint , Sylvana Simons (BIJ1), Lisa Westerveld (GL), Mohammed Mohandis (PvdA)
Onderwerpen: jongeren zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35942-36.html
ID: 35942-36
Origineel: 35942-32

97,3 %
2,0 %

CDA

Groep Van Haga

BBB

VVD

Omtzigt

GL

PvdA

FVD

PVV

SGP

PvdD

Fractie Den Haan

Volt

BIJ1

SP

CU

D66

JA21

DENK


Nr. 36 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID WESTERVELD C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 32

Ontvangen 13 februari 2023

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel G, wordt aan het voorgestelde artikel 6.2.6 een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen regels worden gesteld aan de inrichting, de faciliteiten, de afmeting en de kwaliteit van een kamer als bedoeld in het eerste lid.

Toelichting

De inrichting en faciliteiten van de kamers van jeugdigen in instellingen voor gesloten jeugdhulp lopen nogal uiteen, zo hebben de indieners zelf vaak in de praktijk gezien. Het is belangrijk dat een jeugdige zich zo thuis mogelijk voelt, ook als diegene tijdelijk niet thuis kan wonen. Dit sluit ook aan bij een doelstelling van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zelf. In de Jeugdwet is er op dit moment niets geregeld over minimumeisen voor inrichting, faciliteiten, afmeting en de kwaliteit van kamers in de gesloten jeugdhulp. De indieners willen dat door dit amendement veranderen door te regelen dat bij of krachtens algemene maatregel van bestuur regels kunnen worden gesteld over de inrichting, de faciliteiten, de afmeting en de kwaliteit van de eigen kamer van de jeugdige.

Westerveld Mohandis Kwint Sylvana Simons