Kamerstuk 35942-29

Amendement van het lid Westerveld c.s. ter vervanging van nr. 11 over het niet tijdelijk plaatsen in een afzonderlijke en af te sluiten ruimte

Dossier: Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp)


99,3 %
0,0 %

CU

Volt

DENK

FVD

CDA

Omtzigt

SGP

PvdA

Groep Van Haga

D66

JA21

Fractie Den Haan

PvdD

VVD

BIJ1

PVV

BBB

GL

SP


Nr. 29 AMENDEMENT VAN HET LID WESTERVELD C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 111

Ontvangen 9 februari 2023

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel H, wordt als volgt gewijzigd:

1. In het voorgestelde artikel 6.3.2.6 wordt na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. Tijdelijke plaatsing als bedoeld in het eerste lid, onderdeel c, kan uitsluitend worden toegepast indien een jeugdige twaalf jaar of ouder is.

2. In het voorgestelde artikel 6.3.2.7 wordt na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. Tijdelijke plaatsing als bedoeld in het eerste lid, onderdeel c, kan uitsluitend worden toegepast indien een jeugdige twaalf jaar of ouder is.

II

In artikel I, onderdeel J, onder 1, wordt in het voorgestelde eerste lid, onderdeel b, «artikelen 6.3.2.6, eerste tot en met derde lid,» vervangen door «artikelen 6.3.2.6, eerste, tweede en derde lid,».

Toelichting

Het wetsvoorstel regelt dat jeugdigen jonger dan 12 jaar niet langer mogen worden ingesloten. Dit mag volgens het wetsvoorstel echter nog wel tijdens vervoer van en naar de gesloten instelling en tijdens verblijf in het gerechtsgebouw. Wat de indieners betreft zou deze mogelijkheid voor jeugdigen jonger dan 12 jaar ook tijdens vervoer en verblijf in het gerechtsgebouw moeten worden ingeperkt. Dit amendement regelt dat.

Westerveld Mohandis Kwint Sylvana Simons