Kamerstuk 35942-23

Amendement van het lid Ceder over het waarborgen van goede faciliteiten voor jeugdigen met een kind in een gesloten accommodatie

Dossier: Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp)

Gepubliceerd: 7 februari 2023
Indiener(s): Don Ceder (CU)
Onderwerpen: jongeren zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35942-23.html
ID: 35942-23

99,3 %
0,0 %

Groep Van Haga

CU

GL

JA21

Volt

PvdD

FVD

Fractie Den Haan

BIJ1

CDA

PVV

BBB

VVD

Omtzigt

DENK

D66

SGP

SP

PvdA


Nr. 23 AMENDEMENT VAN HET LID CEDER

Ontvangen 7 februari 2023

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel G, wordt het voorgestelde artikel 6.2.8 als volgt gewijzigd:

1. Voor de bestaande tekst wordt een «1.» geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. De jeugdhulpaanbieder draagt er in dat geval zorg voor dat een jeugdige die een kind heeft, beschikt over faciliteiten die passend zijn om een kind te verzorgen en op te voeden.

Toelichting

Indiener beoogt met dit amendement een betere borging van het recht van de jeugdige met een kind om het kind in de gesloten accommodatie te laten verblijven door vast te leggen dat de jeugdhulpaanbieder verantwoordelijk is dat de kamer en de faciliteiten passend zijn om een kind op te voeden. Indiener wil voorkomen dat het vaststellen dat het «opvoeden en gezond en veilig opgroeien» in de gesloten accommodatie niet mogelijk is (alleen) gelegen is in het gegeven dat de faciliteiten van de accommodatie onvoldoende zijn. Met dit amendement wordt het recht op familieleven ook in de gesloten jeugdhulp gematerialiseerd.

Ceder