Kamerstuk 35942-14

Amendement van het lid Westerveld over het opstellen van een hulpverleningsplan binnen drie weken

Dossier: Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp)

Gepubliceerd: 2 februari 2023
Indiener(s): Lisa Westerveld (GL)
Onderwerpen: jongeren zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35942-14.html
ID: 35942-14

Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID WESTERVELD

Ontvangen 2 februari 2023

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel G, wordt in het voorgestelde artikel 6.2.9, tweede lid, «zes weken» vervangen door «drie weken».

Toelichting

Het wetsvoorstel regelt dat zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen zes weken een hulpverleningsplan wordt opgesteld voor de jeugdige in een gesloten accommodatie. Indiener vindt de periode van zes weken te lang. Het is belangrijk dat de jeugdige snel weet hoe de behandeling eruit gaat zien, welke vrijheidsbeperkende maatregelen worden afgesproken en welke vrijheid er bijvoorbeeld is in termen van verlof. Zeker gezien de grote impact van een plaatsing in een gesloten accommodatie moet een jeugdige snel weten waar diegene aan toe is. Indiener zou de periode voor het opstellen van een hulpverleningsplan dan ook willen verkorten van zes weken naar drie weken. In de consultatieversie van het wetsvoorstel was dit ook drie weken, indiener keert daar naartoe terug.

Westerveld