Kamerstuk 35657-53

Gewijzigd amendement van het lid Van Baarle ter vervanging van nr. 36 over het vervroegen van de evaluatie

Dossier: Wijziging van de Wet financiering politieke partijen in verband met de evaluatie van deze wet (Evaluatiewet Wfpp)

Gepubliceerd: 23 februari 2022
Indiener(s): Stephan van Baarle (DENK)
Onderwerpen: recht staatsrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35657-53.html
ID: 35657-53
Origineel: 35657-36

Nr. 53 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN BAARLE TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 36

Ontvangen 23 februari 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel X, wordt in het voorgestelde artikel 45, tweede lid, «zendt vijf jaar» vervangen door «zendt binnen drie jaar» en wordt «iedere vijf jaar» vervangen door «iedere drie jaar».

Toelichting

Indiener wenst door middel van dit amendement nadrukkelijker de vinger aan de pols te houden bij de uitvoering van de wet. De (vele) amendementen betekenen in sommige gevallen verregaande wijzigingen van het voorliggend voorstel. Daarnaast is het, vanwege het belang van transparantie in de politiek, goed om de concrete uitvoering vaker te evalueren. Voorts lijkt het de indiener, vanwege de komst van de te verwachten Wet Politieke Partijen, eerder de opgedane ervaringen van voorliggend wetsvoorstel op te doen, zodat deze kunnen worden meegenomen in de behandeling van de Wet Politieke Partijen. Indiener acht het daarom wenselijk om de evaluatietermijn te vervroegen en vaker te evalueren. Door dit amendement zal de eerste evaluatie binnen drie jaar na inwerkingtreding plaatsvinden en vervolgens iedere drie jaar.

Van Baarle