Kamerstuk 35570-IIA-4

Verslag houdende een vraag en een antwoord

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van de Staten-Generaal (IIA) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 6 oktober 2020
Indiener(s): Erik Ziengs (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-IIA-4.html
ID: 35570-IIA-4

Nr. 4 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 6 oktober 2020

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen houdende een vraag met het daarop gegeven antwoord.

De vraag is op 17 september 2020 voorgelegd aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bij brief van 5 oktober 2020 is ze door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie, Ziengs

De adjunct-griffier van de commissie, Hendrickx

1

Vraag 1:

Wat zijn de oorzaken van het aflopen van de bedragen voor het Apparaat Tweede Kamer voor de periode 2020–2025?

Antwoord:

De afgelopen jaren is er budget toegevoegd aan de begroting van de Tweede Kamer voor incidentele uitgaven in bijvoorbeeld audiovisuele apparatuur. Daarnaast ondervindt de Tweede Kamer, door het uitstel van de renovatie in het Binnenhof, de consequenties van het langer gehuisvest blijven aan het Binnenhof. De afgelopen jaren zijn vervangingsinvesteringen uitgesteld met het oog op verhuizing in 2020. Een deel van deze vervangingsinvesteringen worden nu alsnog gerealiseerd vanaf 2020.