Kamerstuk 35471-39

Voorhang ministeriƫle regeling houdende wijziging van de Regeling ambulancezorgvoorzieningen vanwege het schrappen van een dubbele verantwoordingsplicht voor aanbieders van mobiele zorg vanuit of naar het buitenland

Dossier: Regels inzake de organisatie, beschikbaarheid en kwaliteit van ambulancevoorzieningen (Wet ambulancezorgvoorzieningen)

Gepubliceerd: 14 oktober 2022
Indiener(s): Kuipers
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35471-39.html
ID: 35471-39

Nr. 39 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Ontvangen ter Griffie op 14 oktober 2022.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur is aan de Kamer overgelegd tot en met 11 november 2022.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 12 november 2022.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 oktober 2022

Hierbij bied ik u de ontwerpregeling aan houdende wijziging van de Regeling ambulancezorgvoorzieningen vanwege het schrappen van een dubbele verantwoordingsplicht voor aanbieders van mobiele zorg vanuit of naar het buitenland. De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven procedure, bedoeld in artikel 20, tweede lid, van de Wet ambulancezorgvoorzieningen, en biedt uw Kamer de gelegenheid zich uit te spreken over de regeling voordat deze zal worden vastgesteld. Op grond van de genoemde bepaling wordt de regeling niet eerder vastgesteld dan vier weken nadat een ontwerp daarvan aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd. Er wordt gestreefd naar inwerkingtreding van de regeling met ingang van 1 januari 2023. Eenzelfde brief heb ik heden gezonden aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.J. Kuipers