Kamerstuk 34550-XIII-21

Amendement van het lid Van Tongeren over lokale duurzame energie initiatieven

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2017

Gepubliceerd: 27 oktober 2016
Indiener(s): Liesbeth van Tongeren (GL)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-21.html
ID: 34550-XIII-21

Nr. 21 AMENDEMENT VAN HET LID VAN TONGEREN

Ontvangen 27 oktober 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 4 Een doelmatige en duurzame energievoorziening worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 150.000 (x € 1.000).

II

In artikel 4 Een doelmatige en duurzame energievoorziening worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 150.000 (x € 1.000).

Toelichting

De indiener is van mening dat lokale duurzame energie initiatieven een waardevolle bijdrage leveren aan de energietransitie. Dergelijke initiatieven zijn in opkomst, worden steeds professioneler en richten zich steeds meer op grotere projecten. Deze projecten hebben een schaal die zich niet leent voor de Postcoderoosregeling. In het intensiveringspakket van het Energie Akkoord zijn afspraken gemaakt over een «Offensief Lokale Energie». Met dit amendement geeft indiener financiële invulling aan het onderdeel Exploitatiesubsidie Energiecoöperaties dat is vastgelegd in het «Offensief Lokale Energie» (verhoging SDE+).

De indiener wil de dekking halen uit een verlaging van de SDE+.

Van Tongeren