Kamerstuk 34550-V-84

Overzicht van de nog te versturen stukken naar de Kamer in 2017 van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2017

Gepubliceerd: 4 september 2017
Indiener(s): Bert Koenders (minister buitenlandse zaken) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-V-84.html
ID: 34550-V-84

Nr. 84 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 september 2017

Hierbij bied ik u de reactie aan op het verzoek van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van 11 juli 2017 en het verzoek van de vaste Commissie voor Europese Zaken van 7 juli 2017.

Bijgevoegd vindt u twee overzichten van de stukken die het kabinet voornemens is dit kalenderjaar aan uw Kamer te doen toekomen: een overzicht voor de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken en een overzicht voor de vaste commissie voor Europese Zaken1. In de overzichten is per Kamerbrief het verwachte moment van verzending aangegeven. Uiteraard kan de actualiteit ertoe leiden dat daadwerkelijke verzending van de stukken op een ander moment geschiedt.

Gezien de demissionaire status van het kabinet zijn in deze overzichten de Kamerbrieven opgenomen die een vast en terugkerend karakter hebben. Daarnaast bevat het overzicht (geannoteerde) agenda’s en verslagen van Europese en internationale bijeenkomsten. De regering verstrekt jaarlijks aan het parlement een overzicht van tot stand gekomen verdragen, waarbij partij worden van het Koninkrijk tot de reële mogelijkheden behoort, maar die nog niet ter goedkeuring zijn ingediend. BNC-fiches en kabinetsreacties kennen eveneens een geëigende procedure. Verdragen, BNC-fiches en kabinetsreacties zijn derhalve buiten de overzichten gelaten.

Conform de verzoeken van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken en de vaste commissie voor Europese Zaken ontvangt u een actualisering van deze overzichten voorafgaand aan de behandeling van de begroting Buitenlandse Zaken evenals een overzicht voor het jaar 2018.

De Minister van Buitenlandse Zaken, A.G. Koenders