Gepubliceerd: 22 februari 2017
Indiener(s): Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-A-58.html
ID: 34550-A-58

Nr. 58 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 februari 2017

Zoals u weet, ben ik al enige tijd in gesprek met de provincie Noord-Brabant over door de regio gewenste extra maatregelen aan het Knooppunt Hooipolder.

Het door de provincie opgestelde HooipolderPlus-plan bevat in totaal zes maatregelen. De maatregelen 1 tot en met 4 van dat plan zijn al opgenomen in het Ontwerp-Tracébesluit A27 Houten – Hooipolder.

Ik kan u melden, dat de Noord-Brabantse gedeputeerde Van der Maat en ik heden 22 februari 2017 een overeenkomst hebben ondertekend, waarin we afspreken dat ik maatregel 5 van het HooipolderPlus-plan zal opnemen in het Tracébesluit A27 Houten – Hooipolder. Maatregel 5 houdt in dat nu ook de rijstrookconfiguratie op de A59 binnen het knooppunt wordt geoptimaliseerd en vrije rechtsaffers worden gerealiseerd. De meerkosten van deze extra maatregel zijn voor rekening van de provincie Noord-Brabant.

Maatregel 6 van het HooipolderPlus-plan ligt volledig op het onderliggend wegennet en zal door de regio worden bekostigd en aangelegd. Daarmee wordt het HooipolderPlus-plan volledig gerealiseerd.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus