Gepubliceerd: 31 oktober 2016
Indiener(s): Sander Dekker (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (VVD)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34512-7.html
ID: 34512-7
Origineel: 34512-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 31 oktober 2016

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I, onderdeel D, wordt in artikel 17d, derde lid, «een aantal leerlingen dat gelijk is aan» vervangen door: een aantal leerlingen dat ten hoogste gelijk is aan.

B

In artikel III, onderdeel E, wordt artikel 53d, derde lid, onderdelen f en g, van de Wet op het voortgezet onderwijs, vervangen door:

f. 130 leerlingen voor een afdeling voor hoger algemeen voortgezet onderwijs binnen een scholengemeenschap;

g. 293 leerlingen voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs binnen een scholengemeenschap; en

Toelichting

Deze nota van wijziging wordt gegeven in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken.

In artikel 17d, derde lid, van de Wet op het primair onderwijs is de formule voor het zogenoemde continuïteitscriterium opgenomen. Een van de voorwaarden voor de totstandkoming van een samenwerkingsschool is dat het aantal leerlingen van een van de bij de samenvoeging betrokken scholen ten hoogste zoveel leerlingen heeft als de uitkomst van de formule. De oude tekst stelde – ten onrechte – als voorwaarde dat het aantal leerlingen exact gelijk moest zijn aan de uitkomst van de formule.

In artikel 53d, derde lid, onderdelen f en g, van de Wet op het voortgezet onderwijs worden twee technische onvolkomenheden hersteld. Onderdeel f had abusievelijk betrekking op de havo binnen een scholengemeenschap. De bedoeling is dat dit onderdeel enkel betrekking heeft op een afdeling voor havo binnen een scholengemeenschap. Deze nuancering is nu toegevoegd. In onderdeel g wordt het getal conform de overige berekende aantallen naar boven afgerond.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker