Kamerstuk 34459-7

Amendement van het lid Klein waarmee de plicht voor de RvT van de NPO om een extern wervingsbureau in te schakelen komt te vervallen.

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met aanvullingen bij het toekomstbestendig maken van de landelijke publieke mediadienst

Gepubliceerd: 7 juni 2016
Indiener(s): Norbert Klein (Klein)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34459-7.html
ID: 34459-7
Wijzigingen: 34459-8

Nr. 7 AMENDEMENT VAN HET LID KLEIN

Ontvangen 7 juni 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, vervalt het zevende lid van artikel 2.5.

Toelichting

Indiener zou graag artikel 2.5 lid 7 willen schrappen; het lid dat de raad van toezicht NPO verplicht om een wervingsadviesbureau in te schakelen «ten behoeve van de ondersteuning bij het opstellen van het functieprofiel door de raad van toezicht en de selectie kandidaten door de benoemingsadviescommissie.» De indiener is namelijk van mening dat het niet aan de wetgever is om te bepalen dat de raad van toezicht NPO verplicht een extern wervingsadviesbureau in moet schakelen. Anders geformuleerd: de indiener acht het ongewenst dat het wettelijk wordt vastgelegd dat er door de raad van toezicht NPO een extern adviesbureau ingeschakeld moet worden. Beter zou zijn wanneer de raad van toezicht de keuze wordt gelaten om een extern bureau hiervoor in te schakelen, dan wel deze taak in eigen beheer uit te voeren.

Deze verplichting voor de raad van toezicht wordt overigens ook nergens in dit wetsvoorstel nader toegelicht.

Klein