Kamerstuk 34457-9

Amendement van het lid Lucas waarmee het toelatingsrecht slechts geldt indien een student deelneemt aan studiekeuzeactiviteiten

Dossier: Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en enkele andere wetten ter invoering van een vroegtijdige aanmelddatum voor en toelatingsrecht tot het beroepsonderwijs


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID LUCAS

Ontvangen 21 juni 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel G, wordt aan artikel 8.1.1.c, eerste lid, na «van die opleidingen gestelde eisen» toegevoegd:, mits ten behoeve van diegene een studiekeuzeadvies is uitgebracht als bedoeld in artikel 8.0.4, voor zover het bevoegd gezag daartoe intakeactiviteiten organiseert.

II

In artikel IV, onderdeel D, wordt aan artikel 8.1.1.b, eerste lid, na «van die opleidingen gestelde eisen» toegevoegd:, mits ten behoeve van diegene een studiekeuzeadvies is uitgebracht als bedoeld in artikel 8.0.4, voor zover het bevoegd gezag daartoe intakeactiviteiten organiseert.

Toelichting

Indiener is van mening dat rechten en plichten voor de student in evenwicht dienen te zijn. Middels dit amendement wordt geregeld dat een student zich alleen kan beroepen op het toelatingsrecht, indien hij of zij heeft deelgenomen aan de intake of studiekeuzeactiviteit van de betreffende opleiding of instelling. Een school kan wel beslissen een student ook zonder deelname aan bovengenoemde activiteit(en) toe te laten, maar een student kan zich in die situatie niet beroepen op het toelatingsrecht.

Lucas