Kamerstuk 34348-52

Gewijzigd amendement van de leden Smaling en Wassenberg ter vervanging van nr. 25 dat regelt dat de Minister van Economische Zaken zijn instemming met het winningsplan voor het Groningen veld verleent voor een termijn van maximaal twee jaar

Dossier: Wijziging van de Mijnbouwwet (versterking veiligheidsbelang mijnbouw en regie opsporings-, winnings- en opslagvergunningen)

Gepubliceerd: 5 juli 2016
Indiener(s): Frank Wassenberg (PvdD), Eric Smaling
Onderwerpen: economie overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34348-52.html
ID: 34348-52
Origineel: 34348-25

25,3 %
74,7 %

Klein

PvdD

GrKÖ

PvdA

GrBvK

Van Vliet

CDA

PVV

CU

Houwers

D66

50PLUS

SP

SGP

VVD

GL


Nr. 52 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN SMALING EN WASSENBERG TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 25

Ontvangen 5 juli 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel O, wordt aan artikel 36, tweede lid, een volzin toegevoegd, luidende: Onze Minister verleent zijn instemming voor zover het betreft het Groningen veld zoals dat is aangewezen in de bij koninklijk besluit van 30 mei 1963, nr. 39 (Stcrt. 126) verleende winningsvergunning, voor een termijn van maximaal twee jaar.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de Minister van Economische Zaken zijn instemming met het winningsplan voor het Groningen veld verleent voor een termijn van maximaal twee jaar. Voorheen werd door de Minister ingestemd met het winningsplan voor de gaswinning in Groningen voor een termijn van tien jaar. De indiener vindt het wenselijk dat met toekomstige winningsplannen voor dit gebied door de Minister wordt ingestemd voor een termijn van maximaal twee jaar. Winningsplannen zullen dan ook iedere twee jaar voor goedkeuring aan de Tweede Kamer worden voorgelegd.

Smaling Wassenberg