Kamerstuk 34348-14

Amendement van de leden Dik-Faber c.s. dat regelt dat gedeputeerde staten bij het advies m.b.t. een vergunning en instemming met een winningsplan drinkwaterbedrijven moeten betrekken

Dossier: Wijziging van de Mijnbouwwet (versterking veiligheidsbelang mijnbouw en regie opsporings-, winnings- en opslagvergunningen)


Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID DIK-FABER C.S.

Ontvangen 27 juni 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel E, wordt artikel 16, tweede lid, als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel a vervalt: en.

2. Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel b door «en» wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • c. drinkwaterbedrijven gevestigd in het gebied waarop de aanvraag betrekking heeft.

II

In artikel I, onderdeel M, wordt na het vijfde lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 5a. Gedeputeerde staten betrekken bij het advies drinkwaterbedrijven die zijn gevestigd in het gebied waarop een winningsplan betrekking heeft.

Toelichting

Dit amendement regelt dat drinkwaterbedrijven net als het college van burgemeester en wethouders en het dagelijks bestuur van de waterschappen door gedeputeerde staten van de provincie betrokken dienen te worden bij het advies over de ingediende aanvraag voor een vergunning en dat gedeputeerde staten drinkwaterbedrijven dienen te betrekken bij het advies over de instemming met een winningsplan. De indiener vindt het essentieel om het adviesrecht van drinkwaterbedrijven over de bescherming van drinkwatergebieden wettelijk te borgen, via de gedeputeerde staten van de provincie.

Dik-Faber Van Tongeren Wassenberg