Kamerstuk 34314-26

Schriftelijke reactie op aangehouden motie van het lid Bashir over een sluitende aanpak om overlast te minimaliseren (Kamerstuk 34 314, nr. 15)

Dossier: Wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek in verband met de selectieve woningtoewijzing ter beperking van overlastgevend en crimineel gedrag

Gepubliceerd: 1 april 2016
Indiener(s): Stef Blok (minister zonder portefeuille binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (VVD)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34314-26.html
ID: 34314-26

Nr. 26 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 april 2016

Tijdens de plenaire behandeling van de wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek in verband met selectieve woningtoewijzing ter beperking van overlastgevend en crimineel gedrag op 22 maart 2016 (Handelingen II 2015/16, nr. 67, Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek) heb ik de heer Bashir (SP) toegezegd schriftelijk terug te zullen komen op de vraag of aan zijn motie (Kamerstuk 34 314, nr. 15) invulling wordt gegeven door het aanjaagteam Verwarde Personen.

Ik kan bevestigen dat de aanpak van overlast door verwarde personen onderdeel is van de opdracht die het aanjaagteam Verwarde Personen uitvoert. Dit aanjaagteam, onder voorzitterschap van mevrouw Liesbeth Spies, bevordert op lokaal niveau gestructureerd overleg tussen de partijen die door de heer Bashir worden genoemd. E.e.a. om te komen tot een meer persoonsgerichte aanpak voor en met mensen met verward gedrag. Ook Aedes is betrokken bij dit aanjaagteam. Op 19 februari jongstleden heeft het aanjaagteam een tussenrapportage gepubliceerd met daarin praktische handreikingen en bouwstenen om een sluitende aanpak te realiseren (bijlage bij Kamerstuk 25 424, nr. 304). Ik beschouw de motie van de SP daarmee als ondersteuning van beleid.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok