Kamerstuk 34314-22

Gewijzigd amendement van het lid Albert de Vries ter vervanging van nr. 11 dat regelt dat ook voor goedkope koopwoningen in een gebied dat aangewezen is voor toepassing van artikel 5, derde lid, van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek een huisvestingsvergunning vereist is

Dossier: Wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek in verband met de selectieve woningtoewijzing ter beperking van overlastgevend en crimineel gedrag

Gepubliceerd: 25 maart 2016
Indiener(s): Albert de Vries (PvdA)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34314-22.html
ID: 34314-22
Origineel: 34314-11

40,7 %
59,3 %

50PLUS

PvdA

PVV

VVD

Van Vliet

GL

CU

GrKÖ

Houwers

CDA

D66

Klein

SGP

PvdD

GrBvK

SP


Nr. 22 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID ALBERT DE VRIES TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 11

Ontvangen 25 maart 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II wordt na onderdeel A een onderdeel ingevoegd, luidende:

Aa

Artikel 4, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De regels, bedoeld in het eerste lid, hebben geen betrekking op het in gebruik nemen of geven van voor verkoop bestemde goedkope woonruimte, behoudens indien die regels betrekking hebben op woonruimte die is gelegen in:

    • a. de gemeente Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling, Texel of Vlieland, of

    • b. complexen, straten of gebieden die zijn aangewezen op grond van artikel 5, derde lid, van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek.

Toelichting

Dit amendement regelt, door een aanpassing in de Huisvestingswet 2014, dat ook voor goedkope koopwoningen in een gebied dat aangewezen is voor toepassing van artikel 5, derde lid, van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek een huisvestingsvergunning vereist is. Ook voor de bewoning van deze koopwoningen is het van belang dat er geen mensen komen te wonen die bijdragen aan de problematiek van overlast en criminaliteit waar het aangewezen gebied mee kampt.

Albert de Vries