Kamerstuk 34300-X-40

Reactie op verzoek van het lid Segers, gedaan tijdens de Regeling van Werkzaamheden op 29 oktober 2015, over de uitvoering van de motie van de leden Segers en Eijsink over een thuisfrontcheck (Kamerstuk 34 000 X, nr. 24)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 5 november 2015
Indiener(s): Jeanine Hennis-Plasschaert (minister defensie) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-X-40.html
ID: 34300-X-40

Nr. 40 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 november 2015

Tijdens de regeling van werkzaamheden op 29 oktober jl. (Handelingen II 2015/16, nr. 18, Regeling van Werkzaamheden) heeft het lid Segers (CU) een brief gevraagd over de uitvoering van de motie-Segers/Eijsink over een thuisfrontcheck (Kamerstuk 34 000 X, nr. 24).

Het Ministerie van Defensie heeft het afgelopen jaar een thuisfrontcheck uitgevoerd, waarbij is gekeken naar factoren die het welbevinden van uitgezonden militairen en hun naaste omgeving zowel positief als negatief beïnvloeden. Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens die het ministerie de afgelopen decennia heeft verzameld, de nazorgvragenlijsten en het rapport «Zonder thuisfront geen inzet» van de AFMP en de Marechausseevereniging. Specifieke aandacht is besteed aan de ervaren belasting voor het thuisfront voor, tijdens en na inzet, de positie van kinderen, de informatiebehoefte en de communicatiemogelijkheden tijdens uitzendingen.

Zoals eerder toegezegd, zal ik de resultaten van het onderzoek voor het einde van het jaar aan uw Kamer aanbieden.

De Minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert