Kamerstuk 34300-X-15

Nadere informatie over brieven ten behoeve van wetgevingsoverleggen en begrotingsbehandeling Defensie

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 22 oktober 2015
Indiener(s): Jeanine Hennis-Plasschaert (minister defensie) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-X-15.html
ID: 34300-X-15

Nr. 15 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 oktober 2015

In reactie op het verzoek van de vaste commissie voor Defensie van 16 oktober jl. informeer ik u hierbij over de stand van zaken van de evaluatie van het rapport-De Veer inzake het georganiseerd overleg tussen Defensie en de centrales van overheidspersoneel. Ook informeer ik u nader over de aangekondigde DMP-A-brieven.

Evaluatie rapport-De Veer

In het algemeen overleg over personeel van 16 april 2013 heb ik uw Kamer gemeld de aanbevelingen uit het rapport-De Veer inzake het georganiseerd overleg over te nemen (Kamerstuk 33 400 X, nr. 82). In het algemeen overleg over personeel van 11 maart dit jaar heb ik uw Kamer desgevraagd geïnformeerd over de evaluatie van dit rapport, en heb ik toegezegd daar na de zomer op terug te komen (Kamerstuk 34 000 X, nr. 85).

Bij de uitwerking van de evaluatie heb ik ervoor gekozen de centrales van overheidspersoneel actiever te betrekken. Ook vond ik het wenselijk de evaluatie door een onafhankelijke derde uit te laten voeren. Ik heb daarom luitenant-generaal der mariniers b.d. Van Ede, voormalig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, gevraagd de evaluatie te laten uitvoeren. Een vertegenwoordiger van de centrales van overheidspersoneel maakt deel uit van de commissie.

De commissie is net van start gegaan en verwacht haar werkzaamheden voor het einde van het jaar te voltooien. Ik verwacht uw Kamer het rapport in januari 2016 te kunnen aanbieden.

DMP-A-brieven

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan vier DMP-A-brieven:

  • 1) Counter Rocket Artillery and Mortar (C-RAM) en Class 1 UAV detectiecapaciteit;

  • 2) Huisvesting DMO/Network Operations Centre te Soesterberg;

  • 3) Renovatie CLAS/Matlogco te Leusden;

  • 4) Faciliteit voor motorenonderhoud.

De laatste drie brieven zijn momenteel nog onderwerp van interdepartementaal overleg. Bij deze brieven is derhalve al eerder een voorbehoud gemaakt in de planningsoverzichten.

De Minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert