Gepubliceerd: 12 januari 2016
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: economie ict
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34271-9.html
ID: 34271-9
Origineel: 34271-2

Nr. 9 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 12 januari 2016

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I, onderdeel G, wordt in het tweede lid van artikel 3.8a «kan looptijd» gewijzigd in: kan de looptijd.

B

Artikel I, onderdeel O wordt als volgt gewijzigd:

Onderdeel b komt te luiden:

b. In het tweede, vierde en vijfde lid wordt «degene op wie de gedoogplicht rust» steeds vervangen door: degene, bedoeld in het eerste lid, onderdelen a en b,.

C

Artikel I, onderdeel V, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel b wordt «op te schortenen» gewijzigd in: op te schorten en.

2. In onderdeel c wordt «de abonnee eindgebruiker» gewijzigd in: de abonnee.

D

In artikel VIII worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. Na onderdeel b wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

ba. Het onderdeel »conformiteitsrichtlijn: richtlijn van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie, die geheel of gedeeltelijk berust op artikel 114 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie en regels stelt over het op de markt brengen of het gebruik van apparaten» wordt gewijzigd in:

conformiteitsrichtlijn: richtlijn van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie, die geheel of gedeeltelijk berust op artikel 114 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie en regels stelt over het op de markt brengen of het gebruik van apparaten of radioapparaten;.

2. In onderdeel d komen de onderdelen «fabrikant» en «ingebruikneming» als volgt te luiden:

fabrikant: natuurlijke persoon of rechtspersoon die apparaten of radioapparaten vervaardigt of laat ontwerpen of vervaardigen, en deze apparaten of radioapparaten onder zijn naam of handelsmerk verhandelt;

ingebruikneming: het eerste gebruik van uitrusting of een radioapparaat in de Europese Unie door de eindgebruiker ervan;.

Toelichting

Onderdelen A tot en met C

Met deze onderdelen worden typefouten hersteld.

Onderdeel D

Bij nota van wijziging (Kamerstukken II 2014/15, 34 260, nr. 7) is het wetsvoorstel tot wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met de implementatie van richtlijn 2014/30/EU en richtlijn 2014/53/EU op technische aspecten gewijzigd. Dit wetsvoorstel is eerder bij uw Kamer ingediend dan het wetsvoorstel versterking telecommunicatiebeleid. Het wetsvoorstel versterking telecommunicatiebeleid regelt derhalve de samenloop tussen beide wetsvoorstellen. De samenloopbepaling (artikel VIII van het wetsvoorstel versterking telecommunicatiebeleid) wordt hierbij aangepast aan voornoemde nota van wijziging.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp