Kamerstuk 34197-9

Amendement van het lid Monasch dat regelt dat de exploitant van de luchthaven de overschrijding of de onderbenutting van het budget van investeringsprojecten boven de per AMvB vastgestelde drempel pas na negen jaar kan doorrekenen in de tarieven van de gebruikers

Dossier: Wijziging van de Wet luchtvaart in verband met de evaluatie van de Wet van 29 juni 2006 tot wijziging van de Wet luchtvaart inzake de exploitatie van de luchthaven Schiphol

Gepubliceerd: 31 mei 2016
Indiener(s): Jacques Monasch (PvdA)
Onderwerpen: luchtvaart verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34197-9.html
ID: 34197-9

Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID MONASCH

Ontvangen 31 mei 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel D, wordt artikel 8.25dg als volgt gewijzigd:

1. In het negende lid wordt «en de direct daarop volgende periode» vervangen door: en de twee direct daarop volgende periodes.

2. In het tiende lid wordt «en de direct daarop volgende periode» vervangen door: en de twee direct daarop volgende periodes.

Toelichting

In het wetsvoorstel is opgenomen dat er bij overschrijding of onderbenutting van het budget van investeringsprojecten boven de per AMvB vastgestelde drempel geen tariefverhogingen of -verlagingen mogen plaatsvinden door de exploitant van de luchthaven in de eerste zes jaar. De indiener van dit amendement is van mening dat het bij overschrijding of onderbenutting van het budget van investeringsprojecten boven de per AMvB vastgestelde drempel niet rechtvaardig is deze door te rekenen aan de gebruikers van de luchthaven. Zodoende regelt dit amendement dat de exploitant van de luchthaven de overschrijding of de onderbenutting van het budget van investeringsprojecten boven de per AMvB vastgestelde drempel pas na negen jaar kan doorrekenen in de tarieven van de gebruikers. Op deze manier wordt niet alleen een rechtvaardigere verdeling van de kosten van de overschrijding van investeringsprojecten gerealiseerd, ook wordt de exploitant van de luchthaven gestimuleerd om de begroting van het investeringsproject efficiënter te handhaven.

Monasch