Kamerstuk 34075-9

Artikel 12-rapport van de gemeente Muiden

Dossier: Samenvoeging van de gemeenten Bussum, Muiden en Naarden en wijziging van de grens met de gemeente Weesp

Gepubliceerd: 20 maart 2015
Indiener(s): Ronald Plasterk (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: bestuur gemeenten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34075-9.html
ID: 34075-9

Nr. 9 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 maart 2015

Hierbij bied ik u het artikel 12-rapport van de gemeente Muiden aan. Deze toezegging heb ik gedaan in de nota naar aanleiding van het verslag behorende bij het Wetsvoorstel inzake Samenvoeging van de gemeenten Bussum, Muiden en Naarden en wijziging van de grens met de gemeente Weesp (Kamerstuk 34 075, nr. 8).

Op basis van zijn bevindingen komt de artikel 12-inspecteur in het rapport met een voorstel voor een aanvullende bijdrage uit het gemeentefonds voor de gemeente Muiden. Met deze aanvullende bijdrage kan de gemeente «schoon» worden opgeleverd. Dit betekent dat de gemeente op de datum van herindeling weer kan beschikken over een structureel en reëel begrotingsevenwicht en de negatieve algemene reserve is gesaneerd.

Zoals gebruikelijk bij artikel 12-rapporten ontvang ik nog adviezen van onder meer de Raad voor de financiële verhoudingen. Naar verwachting zullen de Minister van Financiën en ik als fondsbeheerders voor de zomer een besluit nemen over de aanvullende uitkering voor Muiden.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk