Gepubliceerd: 24 november 2014
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: economie overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34024-8.html
ID: 34024-8
Origineel: 34024-2

Nr. 8 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 24 november 2014

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Na artikel III wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIIa

In artikel 6a, vijfde lid, onderdeel d, van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt wordt na «ten laste» ingevoegd: kunnen.

B

Aan artikel IV wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

3. Artikel IIIa van deze wet treedt in werking met ingang van 1 januari 2015. Indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst wordt uitgegeven na 31 december 2014, treedt artikel IIIa van deze wet in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst en werkt het terug tot en met 1 januari 2015.

TOELICHTING

Onderdeel A

Met dit onderdeel wordt een verbetering aangebracht in artikel 6a, vijfde lid, onder d, van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt. De wijziging strekt ertoe te regelen dat kosten van beschikkingen van de Autoriteit Consument en Markt net als nu ook door middel van omslag kunnen worden doorberekend aan de markt.

Onderdeel B

Dit onderdeel regelt dat de verbetering waarin onderdeel A voorziet op hetzelfde tijdstip in werking treedt als de nieuwe doorberekeningssystematiek waarvan de verbetering onderdeel uitmaakt, namelijk met ingang van 1 januari 2015.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp