Kamerstuk 34000-XIII-18

Amendement van het lid Van Tongeren om het subsidiebedrag voor de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI) te verhogen om de toename van breed toepasbare innovatieve technieken te versnellen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2015

Gepubliceerd: 15 oktober 2014
Indiener(s): Liesbeth van Tongeren (GL)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34000-XIII-18.html
ID: 34000-XIII-18

8,0 %
92,0 %

CDA

GrBvK

PvdA

SGP

Klein

CU

PVV

D66

GL

GrKÖ

50PLUS

PvdD

Van Vliet

SP

VVD


Nr. 18 AMENDEMENT VAN HET LID VAN TONGEREN

Ontvangen 15 oktober 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 13 Een excellent ondernemingsklimaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 7.000 (x € 1.000).

II

In artikel 14 Een doelmatige en duurzame energievoorziening worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 7.000 (x € 1.000).

Toelichting

De indiener wil het subsidiebedrag voor de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI) verhogen om de toename van breed toepasbare innovatieve technieken te versnellen. Door uitbreiding van de subsidie via bestaande regelingen komt er meer ruimte voor het testen en de experimentele uitrol van innovatieve en hernieuwbare energietechnieken. Dit is noodzakelijk om de overgang naar een schone economie te bespoedigen. In aanmerking voor de regeling komen projecten die energie besparen, duurzame energie opwekken en of het gebruik ervan stimuleren, zoals bijvoorbeeld Blue Energy («omgekeerde elektrodialyse»), wind en zonne-energie, aerothermische (warmte in de omgevingslucht), hydrothermische (warmte in het oppervlaktewater), geothermische energie en energie uit de oceanen, waterkracht, biomassa, stortgas, gas van rioolzuiveringsinstallaties en biogas. Dekking wordt gevonden in het niet juridisch verplichte deel van beleidsartikel 13 Een excellent ondernemingsklimaat.

Van Tongeren