Kamerstuk 34000-X-5

Amendement van het lid Bontes over het overhevelen van middelen van Koninkrijksrelaties naar Defensie ten behoeve van ondersteuning van de Kustwacht in het Caribisch gebied en de regionale drugsbestrijding

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2015

Gepubliceerd: 1 oktober 2014
Indiener(s): Louis Bontes (GrBvK)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34000-X-5.html
ID: 34000-X-5

1,3 %
98,7 %

CU

PvdD

Van Vliet

Klein

GrKÖ

SP

VVD

SGP

50PLUS

CDA

D66

PVV

GrBvK

GL

PvdA


Nr. 5 AMENDEMENT VAN HET LID BONTES

Ontvangen 1 oktober 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 1 Inzet worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 6.118 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe om middelen over te hevelen van de begroting van Koninkrijksrelaties naar de begroting van het Ministerie van Defensie. Binnen de begroting Defensie zullen deze gelden worden bestemd voor nationale inzet, onder artikel 1 inzet, ten behoeve van ondersteuning van de Kustwacht in het Caribisch gebied en de regionale drugsbestrijding. De inzet van defensiemiddelen, onder andere in de vorm van de boordhelikopter van het stationsschip, staat al langere tijd onder druk als gevolg van technische problemen en capaciteitsgebrek bij Defensie.

Deze extra gelden moeten bijdragen aan het realiseren van de inzetbaarheidsdoelen, die de afgelopen jaren niet zijn gehaald. Ons land wordt ook minder afhankelijk van het aanbod van boordhelikopters van andere landen. In bredere zin zal hiermee de helikoptercapaciteit binnen de gehele krijgsmacht worden versterkt.

Bontes