Kamerstuk 33964-21

Amendement van het lid Aukje de Vries dat regelt dat een financiële onderneming met zetel in Nederland een vertrekvergoeding kan uitkeren aan een natuurlijk persoon indien sprake is van voortijdige beëindiging van de arbeidsrelatie op initiatief van deze natuurlijke persoon

Dossier: Wijziging van de Wet op het financieel toezicht houdende regels met betrekking tot het beloningsbeleid van financiële ondernemingen (Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen)

Gepubliceerd: 10 oktober 2014
Indiener(s): Aukje de Vries (VVD)
Onderwerpen: financieel toezicht financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33964-21.html
ID: 33964-21

40,0 %
60,0 %

SGP

GrBvK

50PLUS/Klein

GL

Van Vliet

CU

50PLUS/Baay-Timmerman

PVV

SP

VVD

D66

CDA

PvdA

PvdD


Nr. 21 AMENDEMENT VAN HET LID AUKJE DE VRIES

Ontvangen 10 oktober 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel D, vervalt in artikel 1:125, eerste lid, onder vernummering van onderdelen b en c tot onderdelen a en b, onderdeel a.

Toelichting

Dit amendement regelt dat een financiële onderneming met zetel in Nederland een vertrekvergoeding kan uitkeren aan een natuurlijk persoon indien sprake is van voortijdige beëindiging van de arbeidsrelatie op initiatief van deze natuurlijke persoon. Het is een stap te ver om als werkgever en werknemer een vertrekvergoeding overeenkomen bij een persoon die niet heeft gefaald bij een bank, een vertrekvergoeding via deze wet in alle gevallen onmogelijk te maken. In de Wet Werk en Zekerheid is dit ook gewoon mogelijk. Bij verwijtbaar te kort schieten of falen van de onderneming kan overigens nog steeds geen vertrekvergoeding worden gegeven in de financiële sector.

Aukje de Vries