Kamerstuk 33940-V-3

Verslag houdende een vraag en een antwoord over wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2014 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2014 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Gepubliceerd: 19 juni 2014
Indiener(s): Angelien Eijsink (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33940-V-3.html
ID: 33940-V-3

Nr. 3 VERSLAG HOUDENDE EEN VRAAG EN EEN ANTWOORD

Vastgesteld 20 juni 2014

De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een vraag en een antwoord.

De vraag is op 12 juni 2014 voorgelegd aan de Minister van Buitenlandse Zaken. Bij brief van 19 juni 2014 zijn ze door de Minister van Buitenlandse Zaken beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie, Eijsink

De griffier van de commissie, Van Toor

Vraag 1:

Waarom is er 27,4 miljoen euro overgeheveld ten behoeve van het generale beeld uit de Homogene Groep Internationale Samenwerking (HGIS) en waar is dit geld voor gebruikt?

Antwoord 1:

Bij Voorjaarsnota vindt integrale afweging plaats over de uitvoering van de begroting 2014, met als doel het uitgavenkader voor dit jaar te sluiten. De afspraak om EUR 27,4 miljoen over te hevelen van de HGIS naar het generale beeld draagt hieraan bij en daarom is niet specifiek aan te geven waarvoor dit bedrag is aangewend.