Gepubliceerd: 4 december 2014
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: energie natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33913-7.html
ID: 33913-7

Nr. 7 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Ontvangen ter Griffie op 4 december 2014.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van is aan de Kamer overgelegd tot en met 1 januari 2015.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 2 januari 2015.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 december 2014

Hierbij zend ik uw Kamer het ontwerpbesluit factuur en verbruiks- en indicatief kostenoverzicht energie1. Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik naar de ontwerpnota van toelichting2.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (de artikelen 95la, vierde lid, van de Elektriciteitswet 1998 en 42a, vierde lid, van de Gaswet), en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld.

Gelijktijdig met de voorhang bij uw Kamer wordt het ontwerpbesluit ingevolge artikelen 95la, vierde lid, van de Elektriciteitswet 1998 en 42a, vierde lid, van de Gaswet in de Staatscourant bekendgemaakt om eenieder de gelegenheid te geven om wensen en bedenkingen kenbaar te maken, binnen vier weken.

Het is de bedoeling om het besluit zo spoedig mogelijk na inwerkingtreding van het wetsvoorstel houdende wijziging van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie, de Elektriciteitswet 1998, de Gaswet en de Warmtewet in verband met de implementatie van richtlijn 2012/27/EU betreffende energie-efficiëntie (Kamerstuk 33 913), in werking te laten treden.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp