Kamerstuk 33834-16

Amendement van het lid Van Gerven dat regelt dat de emissieautoriteit ieder jaar een overzicht openbaar maakt van bepaalde kenmerken van hernieuwbare energie

Dossier: Wijziging van de Wet milieubeheer (jaarverplichting hernieuwbare energie vervoer, hernieuwbare brandstofeenheden en elektronisch register hernieuwbare energie vervoer)

Gepubliceerd: 20 mei 2014
Indiener(s): Henk van Gerven
Onderwerpen: natuur en milieu organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33834-16.html
ID: 33834-16

Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID VAN GERVEN

Ontvangen 20 mei 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel C, komt artikel 9.7.4.14, eerste lid, te luiden:

  • 1. De emissieautoriteit maakt ieder jaar een overzicht openbaar, waarin per inboeker van hernieuwbare energie vervoer de aard, herkomstregio van de grondstof, duurzaamheidsverklaringen en volumes in onderlinge samenhang van de door die inboeker ingeboekte hernieuwbare energie vervoer zijn opgenomen.

II

Aan artikel I wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

I

In artikel 21.6, vierde lid, wordt na «9.5.2,» ingevoegd: 9.7.4.14, tweede lid,.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de emissieautoriteit ieder jaar een overzicht openbaar maakt van bepaalde kenmerken van hernieuwbare energie, ten bate van transparantie, controleerbaarheid en publieke verantwoording. Bij de openbaarmaking worden ten minste de aard, herkomstregio (van teelt indien het om geteelde gewassen gaat) binnen het herkomstland, duurzaamheidsverklaringen en volumes in onderlinge samenhang per inboeker gemeld. Bij volumes worden ook de absolute volumes gepubliceerd ten bate van inzichtelijkheid.

In het voorgestelde artikel 9.7.4.14, tweede lid van de Wet milieubeheer wordt gesteld dat bij AMvB nadere regels worden gesteld omtrent de inhoud en de wijze van openbaarmaking van het overzicht. Dit amendement regelt tevens een parlementaire voorhangprocedure ten aanzien van deze AMvB.

Van Gerven