Gepubliceerd: 26 januari 2015
Indiener(s): Brigitte van der Burg (VVD)
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33809-8.html
ID: 33809-8

Nr. 8 VERSLAG

Vastgesteld 26 januari 2015

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belast met het voorbereidend onderzoek van bovenstaand wetsvoorstel, heeft de eer als volgt verslag uit te brengen van haar bevindingen.

Onder het voorbehoud dat de regering de vragen en opmerkingen in dit verslag afdoende zal beantwoorden, acht de commissie hiermee de openbare behandeling van het voorstel van wet voldoende voorbereid.

Inhoudsopgave

I.

ALGEMEEN

1

I. ALGEMEEN

De leden van de VVD fractie hebben kennisgenomen van het voorliggende wetsvoorstel. De leden hebben nog enkele vragen en opmerkingen in verband met de recente aanpassingen in de export van uitkeringen.

De genoemde leden vragen of het verdrag nu zo is aangepast dat de kinderbijslag en het kindgebonden budget per 1 januari 2015 niet langer worden geëxporteerd naar Chili op grond van de per 1 januari in werking getreden wet herziening export kinderbijslag.

De genoemde leden merken op dat op 27 november 2014 de motie-Schut-Welkzijn/Dijkgraaf1 is aangenomen waarin de regering wordt gevraagd in beeld te brengen hoe de export van de WGA-uitkering naar het buitenland onmogelijk kan worden gemaakt. Anticipeert dit verdrag met Chili op een wijziging in de export van uitkeringen als de WGA,2 zo vragen deze leden.

De leden van de PvdA-fractie hebben kennisgenomen van het voorliggende wetsvoorstel. De leden hebben nog enkele vragen of de regering een toelichting kan verschaffen wat deze herziening materieel inhoudt. Hoeveel mensen ervaren gevolgen van deze herziening en wat houden deze gevolgen in, zo informeren genoemde leden.

De voorzitter van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Van der Burg

Adjunct-griffier van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Klapwijk