Kamerstuk 33750-I-6

Reactie op het amendement van het lid Thieme bij de begroting van de Koning 2014

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2014

Gepubliceerd: 4 december 2013
Indiener(s): Mark Rutte (minister-president , minister algemene zaken) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-I-6.html
ID: 33750-I-6

Nr. 6 BRIEF VAN DE MINISTER PRESIDENT, MINISTER VAN ALGEMENE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 december 2013

Hierbij zend ik u een reactie op het amendement van het lid Thieme bij de begroting van de Koning 2014 (Kamerstuk 33 750 I, nr. 5).

Het voorgestelde amendement suggereert dat de gelden zoals deze thans binnen de begroting van de Koning zijn opgenomen, louter worden aangewend voor het doden van dieren in de vorm van jacht. Dit is echter niet het geval.

Het bedrag van € 632.000 heeft betrekking op faunabeheerders, het onderhoud van wegen en wildrasters, het beheer van hekwerken, cultuurtechniek en het onderhoud van terreinauto’s. Het betreft dus niet alleen het op peil houden van de wildstand in het Kroondomein, maar omvat het totale spectrum van faunabeheer.

Voor zover er binnen dit faunabeheer sprake is van jacht op herten, reeën en wilde zwijnen vindt deze plaats binnen de wettelijke kaders op basis van een goedgekeurd Faunabeheerplan. Doel hiervan is (populatie)beheer en/of schadebestrijding. De staatssecretaris van Economische Zaken verleent op basis van het Faunabeheerplan ontheffing voor het beheer van de fauna op het Kroondomein Het Loo, te weten levende hoefdieren (edelhert, ree, damhert, wild zwijn).

Gelet op bovenstaande redenen ontraad ik u het amendement.

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte