Kamerstuk 33750-A-23

Lijst van vragen en antwoorden over het MIRT projectenboek 2014 (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) (watergerelateerde projecten)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2014

Gepubliceerd: 8 november 2013
Indiener(s): Paulus Jansen
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-A-23.html
ID: 33750-A-23

Nr. 23 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 11 november 2013

De vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het MIRT projectenboek 2014 (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor wat betreft de watergerelateerde projecten (bijlage bij Kamerstuk 33 750 A, nr. 4).

De minister heeft deze vragen beantwoord bij brief van 8 november 2013. Vragen en antwoorden zijn hierna afgedrukt.

De voorzitter van de commissie, Paulus Jansen

De griffier van de commissie, Tijdink

Vraag 1

Hoe komt het dat circa 1.225 km aan dijken, dammen en duinen niet aan de normen voldoet; komt dit door achterstallig onderhoud of door de nieuwe normering?

Antwoord 1

Ongeveer de helft van de 1.225 km waterkeringen die volgens de derde toetsing niet voldoet aan de wettelijke norm maakt reeds onderdeel uit van reeds lopende uitvoeringsprogramma’s (Hoogwaterbeschermingsprogramma-2, Ruimte voor de Rivier) omdat tijdens de eerste en/of tweede landelijke toetsing al is gebleken dat het ontwerp van de betreffende kering uitgaande van de laatste technische inzichten over de sterkte en belasting van keringen niet aan de huidige norm voldeed. Deze keringen worden versterkt en zullen na afronding van deze programma's weer aan de vigerende norm voldoen. Het resterende deel is voor het eerst in de derde toetsronde afgekeurd. Dit komt met name doordat ten opzichte van de eerste en tweede toetsronde het aandeel nader onderzoek sterk is teruggebracht (van 37% naar 6%) en de zogeheten C-keringen in de derde toetsing voor het eerst op alle faalmechanismen zijn getoetst met specifieke toetsregels en hydraulische randvoorwaarden. Het komt dus niet door achterstallig onderhoud en bovendien komen de kosten voor het wegwerken van achterstallig onderhoud niet in aanmerking voor subsidie.

Vraag 2

Kunt u aangeven hoe de doelen van de Kaderrichtlijn Water en ecologische kwaliteit met elkaar verenigd worden?

Antwoord 2

De doelen van de Kaderrichtlijn Water betreffen het realiseren van chemisch schoon en ecologisch gezond water. Daarmee is ecologie een integraal onderdeel van de KRW.