Kamerstuk 33714-6

Reactie op verzoek van het lid Omtzigt m.b.t. het wetsvoorstel Wet vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst

Dossier: Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en enige andere wetten in verband met de invoering van herziening bij aanslagen (Wet vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst)

Gepubliceerd: 17 oktober 2013
Indiener(s): Frans Weekers (staatssecretaris financiƫn) (VVD)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33714-6.html
ID: 33714-6

Nr. 6 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 oktober 2013

Tijdens de Regeling van werkzaamheden (Handelingen II, 2013/14, nr. 14) van heden heeft de heer Omtzigt mij gevraagd om te reageren op een persbericht van de VHMF. Dit persbericht heeft betrekking op het wetsvoorstel Wet vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst.

Ik kan de heer Omtzigt verzekeren dat dit wetsvoorstel tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met de Belastingdienst en dat de inhoud ook door de specialisten en de leiding van de Belastingdienst wordt onderschreven. Zoals u weet, is het wetsvoorstel ook op internet geconsulteerd. De reacties daarop hebben het voorstel mijns inziens nog verder verbeterd. In de toelichting is bovendien aandacht besteed aan een aantal alternatieven, waaronder het door de VHMF aangehangen alternatief om de inkomstenbelasting als aangiftebelasting te heffen. Daarbij is tevens aangegeven waarom het kabinet niet voor dit alternatief gekozen heeft.

De vaste commissie voor Financiën heeft de datum voor het verslag over het wetsvoorstel vastgesteld op morgen, 17 oktober. Ik kijk uit naar de schriftelijke vragen van de commissieleden en de inhoudelijke discussie met uw Kamer die naar aanleiding van het wetsvoorstel gevoerd zal gaan worden.

De Staatssecretaris van Financiën, F.H.H. Weekers