Kamerstuk 33541-31

Vertrouwelijke aanbieding van 2 rapportages van het Commissariaat voor de Media over erkenningverlening aan PowNed en WNL en de reacties van PowNed en WNL hierop

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 teneinde het stelsel van de landelijke publieke omroep te moderniseren

Gepubliceerd: 1 juli 2013
Indiener(s): Sander Dekker (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (VVD)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33541-31.html
ID: 33541-31

Nr. 31 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 juli 2013

Op 25 juni 2013 is in uw Kamer het wetsvoorstel Wijziging van de Mediawet 2008 teneinde het stelsel van de landelijke publieke omroep te moderniseren (Kamerstuk 33 541) behandeld.

Op dit wetsvoorstel is een amendement ingediend dat voorziet in een verlengde aspirant status voor de omroepen PowNed en WNL1.

Bij de erkenningverlening aan deze omroepen op 6 november 2009 is het Commissariaat voor de Media gevraagd om gedurende de erkenningsperiode 2010–2015 verscherpt toezicht te houden.

Ik heb de eerste rapportages van het Commissariaat voor de Media ontvangen en op dit moment voor kennisgeving aangenomen. De rapportages zijn namelijk onderdeel van de besluitvorming over erkenningverlening die volgend jaar plaats gaat vinden. Om deze reden zijn de rapportages niet openbaar gemaakt.

In het kader van de Wet openbaarheid bestuur (Wob), zijn inmiddels verzoeken gedaan tot openbaarmaking. Deze verzoeken zijn in behandeling.

Volledigheidshalve bied ik u hierbij twee rapportages van het Commissariaat voor de Media aan. Deze rapportages geven een tussenstand weer met betrekking tot het verscherpt toezicht. Gelet op het feit dat er momenteel, zoals hierboven aangegeven, nog Wob-verzoeken lopen waarin ook de zienswijzen van derden moeten worden ingewonnen, heb ik geen andere keuze dan u deze twee rapporten aan te bieden ter vertrouwelijke inzage.2

Beide omroepen hebben mij schriftelijk hun reactie op het rapport dat hun aangaat kenbaar gemaakt. Voor de volledigheid stuur ik u ook deze reacties toe. 3

Ik zal de vier bovengenoemde documenten vertrouwelijk ter inzage leggen voor de leden van uw Kamer.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker