Kamerstuk 33541-14

Amendement van het lid Bisschop over de verplichting voor de raad van bestuur om ook te overleggen met kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 teneinde het stelsel van de landelijke publieke omroep te moderniseren

Gepubliceerd: 25 juni 2013
Indiener(s): Roelof Bisschop (SGP)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33541-14.html
ID: 33541-14

16,7 %
83,3 %

PvdD

SP

PVV

CU

CDA

50PLUS

PvdA

D66

SGP

GL

VVD


Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID BISSCHOP

Ontvangen 25 juni 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I wordt na onderdeel G een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ga

Artikel 2.20, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. De raad van bestuur stelt het concessiebeleidsplan vast na overleg met in elk geval de landelijke publieke media-instellingen, alsmede, voor zover het de samenwerking betreft, de betrokken regionale en lokale publieke media-instellingen, en, voor zover het levensbeschouwelijk media-aanbod op grond van artikel 2.1, tweede lid, onderdeel b, betreft, kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag die representatief geacht kunnen worden voor een in Nederland aanwezige kerkelijke of geestelijke hoofdstroming.

Toelichting

Levensbeschouwelijke omroepen verliezen hun grondslag in de Mediawet. Het wetsvoorstel treft geen waarborgen dat hun inbreng bij de inrichting van de programmering wordt betrokken. Daarom verplicht dit amendement de raad van bestuur ook te overleggen met kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag.

Bisschop