Kamerstuk 33475-9

Tweede nota van wijziging

Dossier: Herziening van de Wet arbeid vreemdelingen

Gepubliceerd: 10 april 2013
Indiener(s): Lodewijk Asscher (viceminister-president , minister sociale zaken en werkgelegenheid) (PvdA)
Onderwerpen: migratie en integratie organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33475-9.html
ID: 33475-9
Origineel: 33475-2

Nr. 9 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 10 april 2013

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

1

Voor onderdeel A wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

0A

In artikel 3, eerste lid, onder c, wordt «bij algemene maatregel van bestuur» telkens vervangen door: bij of krachtens algemene maatregel van bestuur.

2

In artikel I, onderdeel D, wordt in artikel 8, tweede lid, «Onze Minister voor Immigratie, Integratie en Asiel» vervangen door: Onze Minister van Veiligheid en Justitie.

Toelichting

Onderdeel 1

Artikel 3, eerste lid, aanhef en onder c, maakt het mogelijk om bij algemene maatregel van bestuur uitzonderingen te maken op het verbod een vreemdeling arbeid te laten verrichten zonder tewerkstellingsvergunning. Op deze bepaling is bijvoorbeeld de zogenoemde kennismigranten gebaseerd. Daarbij is in het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen een loongrens gesteld die jaarlijks wordt geïndexeerd. Indexering vindt plaats bij ministeriele regeling, doch de grondslag hiervoor behoeft verbetering. Om die reden wordt «bij algemene maatregel van bestuur» in artikel 3, eerste lid, onder c, van de Wet arbeid vreemdelingen telkens vervangen door: bij of krachtens algemene maatregel van bestuur.

Onderdeel 2

Met deze tweede nota van wijziging wordt een technische correctie aangebracht in de aanduiding van de verantwoordelijke minister.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher