Kamerstuk 33400-XVI-123

Rapport van de Stichting Afwikkeling Rechtsherstel Sinti Roma (SARSR) m.b.t. een inventarisatie onder direct betrokkenen van activiteiten van NISR

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 18 december 2012
Indiener(s): Martin van Rijn (staatssecretaris volksgezondheid, welzijn en sport) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-XVI-123.html
ID: 33400-XVI-123

Nr. 123 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 december 2012

Op 11 juni, 14 augustus en 30 oktober 2012 heeft mijn ambtsvoorganger u, mede namens de minister voor Immigratie, Integratie en Asiel, de antwoorden gestuurd op vragen van de Kamerleden Schouw (D66) en Karabulut (SP) over de ontbinding van het Nederlands Instituut Sinti en Roma (NISR) en het bestemmen van de middelen ten behoeve van Sinti en Roma (Aanhangsel der Handelingen, 2011/12, nrs. 2761 en 3192 en Aanhangsel der Handelingen 2012/13, nr. 408).

Bij de beantwoording is u gemeld dat de Stichting Afwikkeling Rechtsherstel Sinti Roma (SARSR) een inventarisatie uitvoert onder direct betrokkenen van activiteiten van NISR. Deze informatie zou dienstbaar moeten zijn aan beantwoording van de vraag, wat wel en niet heeft gewerkt en wat behouden moet blijven. Ik bied u hierbij de rapportage van SARSR aan1.

Het is mijn intentie om in de eerste helft van 2013 te starten met een nieuwe aanpak. Ik heb daartoe regelmatig overleg met het ZBO. Ik zie erop toe dat deze mij realistische voorstellen doet welke zijn afgestemd met Sinti en Roma. Ik spreek zelf ook met Sinti en Roma, met overheden en met organisaties om mij een goed beeld te vormen van wat wenselijk en mogelijk is. Het voor de Sinti en Roma beschikbaar gestelde programmageld blijft intussen door middel van schatkistbankieren op een rekening-courant staan. De middelen blijven derhalve beschikbaar ten behoeve van collectieve bestemmingen van, voor en door de Sinti en Roma gemeenschap.

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn