Gepubliceerd: 19 december 2012
Indiener(s): Raymond de Roon (PVV)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-V-51.html
ID: 33400-V-51

16,7 %
83,3 %

PvdA

50PLUS

VVD

SP

SGP

D66

GL

CDA

CU

PvdD

PVV


Nr. 51 AMENDEMENT VAN HET LID DE ROON

Ontvangen 19 december 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 4 Meer welvaart, eerlijkere verdeling en minder armoede worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 450 (x € 1 000).

II

In artikel 8 Versterkt cultureel profiel en positieve beeldvorming in en buiten Nederland worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 450 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt de financiering van Holland Gateway te continueren. Holland Gateway geeft buitenlandse bedrijven informatie en koppelt hen aan Nederlandse partijen. Gelegen op Schiphol biedt ze een centrale ontmoetingsplaats aan ondernemers, ambassades en handelsdelegaties. De activiteiten bestaan uit het verstrekken van informatie over sectoren, bedrijfsclusters en regelgeving, het bij elkaar brengen van publieke en private organisaties en het faciliteren van handelsmissies en matchmaking ten behoeve van internationale handel en investering. Belanghebbende organisaties zoals VNO-NCW, MKB Nederland en een groot aantal buitenlandse ambassades hebben zich uitgesproken voor voortzetting van Holland Gateway. De Chinese ambassade heeft Holland Gateway gevraagd hen te ondersteunen bij het bevorderen van de export naar China. Veel ondernemers uit binnen- en buitenland hebben doen blijken van hun tevredenheid over de wijze waarop ze door Holland Gateway zijn ondersteund in hun internationale zakelijke activiteiten. In een tijd van financiële recessie is het van essentieel belang dat buitenlandse bedrijven Nederland weten te vinden en zich daar goed ontvangen weten. De dekking is afkomstig van een korting op artikel 8.3.

De Roon