Kamerstuk 33400-A-43

De stand van zaken van het proces met de regio’s over de invulling van de bezuinigingen op het Infrastructuurfonds en het Deltafonds

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 17 januari 2013
Indiener(s): Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-A-43.html
ID: 33400-A-43

Nr. 43 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 januari 2013

Hierbij informeren wij u, zoals toegezegd in onze brief van 4 december 2012 (Kamerstuknummer: 33 400 A), over de stand van zaken van het proces met de regio’s over de invulling van de bezuinigingen op het Infrastructuurfonds en het Deltafonds.

Op dit moment werken wij aan voorstellen voor bezuinigingspakketten. Wij kiezen hierbij voor een gebiedsgerichte benadering waarbij we de volgende regio’s onderscheiden: Noord-Holland/Utrecht/Flevoland, Zuidvleugel, Noord-Brabant/Limburg, Zeeland, Gelderland/Overijssel en Friesland/Groningen/Drenthe.

Wij zullen in dit kader twee landelijke bestuurlijke conferenties organiseren om de pakketten met regionale bestuurders te bespreken. We kiezen voor landelijke conferenties waaraan alle regio’s tegelijk deelnemen omdat we gezamenlijk en voor heel Nederland tot een invulling van de bezuinigingen op het Infrastructuurfonds willen komen.

Op de eerste bestuurlijke conferentie die op 23 januari 2013 plaatsvindt, zullen we de pakketten presenteren en is er gelegenheid voor het stellen van vragen en een eerste discussie. Na deze conferentie kunnen de regio’s met ons in gesprek treden over wijzigingen in de voorgestelde pakketten.

Op 11 februari vindt een tweede bestuurlijke conferentie plaats waar wij een afrondend gesprek met de regio voeren. Daarna zullen wij uw Kamer via de Investeringsbrief informeren over de uitkomsten van dit proces. Wij hebben de regionale bestuurders verzocht om tot die tijd terughoudendheid te betrachten richting de media en uw Kamer, ook omdat de voorgestelde pakketten nog een voorlopig karakter hebben.

De minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld