Kamerstuk 33346-8

Ontwerpbesluit tot wijziging van het Reglement rijbewijzen ivm de verhoging aanbieding van de keuringsleeftijd voor oudere rijbewijshouders

Dossier: Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met een uitbreiding van de reikwijdte van de recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten

Gepubliceerd: 26 maart 2013
Indiener(s): Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: verkeer weg
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33346-8.html
ID: 33346-8

Nr. 8 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Ontvangen ter Griffie op 27 maart 2013.

Het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur aan de Tweede Kamer overgelegd tot en met 24 april 2013.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 25 april 2013.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 26 maart 2013

Hierbij zend ik u het ontwerpbesluit, houdende wijziging van het Reglement rijbewijzen in verband met de verhoging van de keuringsleeftijd voor oudere rijbewijshouders1.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 2b van de Wegenverkeerswet 1994) en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de afdeling Advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld.

Op grond van de aangehaalde bepaling geschiedt de voordracht aan de Koningin ter verkrijging van het advies van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Voor een nadere toelichting verwijs ik u naar het gestelde in de nota van toelichting.

De minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus