Kamerstuk 33184-11

Amendement van het lid Kuiken over het vergroten van de invloed van de Kamer bij vrijstellingen op basis van artikel 2.2. van de Wet wegvervoer goederen

Dossier: Wijziging van de Wet personenvervoer 2000 en enige andere wetten ter uitvoering van verordeningen 1071/2009/EG, 1072/2009/EG en 1073/2009/EG inzake toegang tot het beroep en de toegang tot de markt van het personenvervoer en het goederenvervoer over de weg

Gepubliceerd: 25 oktober 2012
Indiener(s): Attje Kuiken (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33184-11.html
ID: 33184-11
Wijzigingen: 33184-16

Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID KUIKEN

Ontvangen 25 oktober 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II, onderdeel C, wordt artikel 2.2 als volgt gewijzigd:

1. In het zesde lid wordt «bij regeling van Onze Minister» vervangen door: bij of krachtens algemene maatregel van bestuur.

2. Er worden twee leden toegevoegd, luidende:

  • 7. De voordracht voor een krachtens het zesde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan de beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

  • 8. Een krachtens het zesde lid vastgestelde algemene maatregel van bestuur wordt aan de beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. Hij treedt in werking op een tijdstip dat nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken bij koninklijk besluit wordt vastgesteld, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend. Indien het voorstel van wet wordt ingetrokken of indien een van de beide kamers van de Staten-Generaal besluit het voorstel niet aan te nemen, wordt de algemene maatregel van bestuur ingetrokken.

Toelichting

De indiener wil de invloed van de Kamer vergroten. In dat kader wordt in dit amendement geregeld dat een vrijstelling op basis van artikel 2.2, zesde lid, van de Wet wegvervoer goederen via een algemene maatregel van bestuur met parlementaire betrokkenheid («lichte voorhang» en «zware nahang») dient plaats te vinden.

Kuiken