Kamerstuk 33129-20

Amendement van het lid Voortman waarin een verzoek tot huurprijsverhoging wordt uitgesloten voor gehandicapten met aangepaste woonruimte

Dossier: Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen)

Gepubliceerd: 4 april 2012
Indiener(s): Linda Voortman (GL)
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33129-20.html
ID: 33129-20

43,3 %
56,7 %

SGP

PVV

VVD

CU

SP

GL

D66

PvdA

CDA

PvdD

Brinkman


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID VOORTMAN

Ontvangen 4 april 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel C, wordt in artikel 252a, eerste lid, na «die een zelfstandige woning vormt» ingevoegd: , met uitzondering van woonruimte als bedoeld in artikel 255, aanhef en onder a,.

Toelichting

Met dit amendement wordt uitgesloten dat voor gehandicapten aangepaste woonruimte als bedoeld in artikel 7:255, aanhef en onder a, van het BW een verzoek tot huurprijsverhoging kan worden gedaan. Aangepaste woningen worden in beginsel verhuurd aan ouderen of mensen met een beperking. Zij zijn bij uitstek aangewezen op deze woningen en hebben niet de mogelijkheid te verhuizen naar een eventueel financieel meer passende woning. Dit amendement regelt dan ook dat mensen die aangewezen zijn op aangepaste woningen worden uitgezonderd.

Voortman